Влада ОРДО планує залучити до “референдуму” дітей – СБУ

Служба безпеки України викрила плани окупантів щодо псевдореферендумів на території так званої ДНР.

Загарбники планують залучити дітей до голосування. СБУ перехопила документи ОРДО, які регламентують залучення неповнолітніх громадян до участі у фейковому референдумі РФ на тимчасово окупованій території Донеччини. Про це повідомив речник Служби безпеки Артем Дехтяренко 22 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Часу обмаль чоловіків просять негайно виїхати із захоплених росіянами територій

“Загарбники сподіваються розширити “електоральну базу” для підтримки приєднання до РФ частини сходу України і задіяти у псевдоголосуванні місцевих жителів віком від 13 до 17 років. Щоб посилити контроль за “явкою”, неповнолітніх мають супроводжувати до “виборчих дільниць” їхні батьки, опікуни або представники так званих “дитячих будинків”, зазначив він.

Для “накрутки показників” російські окупанти планують залучати родини з Донецької області, які мають місцеву реєстрацію, але виїхали до РФ.

Дехтяренко додав, що СБУ ідентифікувала всіх організаторів, встановила їхнє місцезнаходження та задокументувала злочини.

20 вересня російська окупаційна “влада” на захоплених територіях сходу України заявила про проведення 23-27 вересня так званих референдумів про приєднання до Росії”.

На Херсонщині про “референдум” заявив колаборант Володимир Сальдо. Також про псевдореферендум заявив колаборант з окупованої частини Запорізької області Євген Балицький.

21 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що його країна “підтримає рішення жителів Донбасу, Херсонщини і Запорізької області” щодо проведення так званих референдумів.

Read Previous

Російський ядерний удар загрожує цілому регіону

Read Next

Протести проти мобілізації докотились до Дагестану – відео

Most Popular