ЄС засудив “указ” Путіна про привласнення Запорізької АЕС

Євросоюз засуджує спроби Росії привласнити українську ЗАЕС, закликає РФ вивести війська і повернути станцію під повний контроль України.

Про це йдеться у заяві Європейського Союзу, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє “Укрінформ”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС відреагували на “привласнення” Путіним Запорізької АЕС

“Ми серйозно занепокоєні діями Росії на Запорізькій АЕС та навколо неї, як і на інших ядерних об’єктах в Україні, що становлять загрозу безпеці ядерних установок та персоналу і значно підвищують ризик ядерної аварії. Ми засуджуємо спроби РФ легітимізувати незаконне захоплення нею ядерних об’єктів на суверенній території України, включно з нещодавнім “указом” президента Путіна щодо Запорізької АЕС”, йдеться у заяві.

ЄС також засудив затримання російською стороною генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова. Також в Євросоюзі висловили повну підтримку роботі МАГАТЕ і його керівника “щодо надання допомоги Україні у забезпеченні ядерної та фізичної безпеки, а також у збереженні виконання гарантій”.

“Єдиний спосіб забезпечити довгострокову безпеку об’єкта це виведення Росією військ з ЗАЕС та повернення її під повний і виключний контроль України”, заявили у Євросоюзі.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін підписав указ “передати Запорізьку АЕС під керування Росії”.

Своїм “указом” Путін доручив російському уряду забезпечити “прийняття у федеральну власність” атомну станцію. Про це 5 жовтня повідомили російські ЗМІ.

Read Previous

Зеленський розповів про долю Путіна після ядерного удару

Read Next

Київський клуб вигнав півкоманди після поразки 0:7 у чемпіонаті другої ліги

Most Popular