Кремль назвав “суб’єктами РФ” анексовані території України

У Росії опублікували конституцію, в яку включили окуповані українські території.

У статті 65 російської конституції до переліку суб’єктів РФ “включили” чотири українські області, йдеться на офіційному порталі правової інформації РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін визначився з куратором для анексованих територій України

“Межі областей визначатимуться їхніми кордонами, які існували на день їх “утворення” та “прийняття” до РФ”, йдеться у документі.

Це може означати, що Путін хоче захопити й ті землі, які не контролює. Щодо ОРДЛО вказано, що вони “входять” до Росії у “кордонах” 2014 року.

З 23 до 27 вересня Росія незаконно провела на окупованих територіях України “референдуми” про приєднання до складу Росії. Вони відбувалися під контролем озброєних російських військових, які супроводжували членів “виборчих комісій” під час псевдоголосування як у приватних помешканнях, так і на дільницях.

30 вересня Володимир Путін оголосив про анексію чотирьох українських областей. 4 жовтня російська Дума одноголосно “ратифікувала” незаконну анексію Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей. Ідеться про фіктивні договори “про прийняття до складу Росії”.

30 вересня Володимир Зеленський повідомив про вступ України до НАТО в прискореному режимі. Також сказав, що Київ готовий розглянути можливість переговорів із президентом Росії, але вже не з Путіним. Це фактично стало відповіддю України на оголошення Путіним анексії.

Якщо російська армія покине всю територію України, включно з Кримом, переговори можуть відновитися, заявили в Офісі президента.

Read Previous

Юрченко зателефонував з фронту сину і розплакався

Read Next

⚡️ВЕРЕЩУК: окупанти готуються тікати, нові злочини РФ на Півдні, примусова мобілізація посилюється

Most Popular