ЄС має докази, що Іран передає дрони Росії

Євросоюз має докази того, що Іран передає Росії дрони.

Їх використовують для атак по українській інфраструктурі, сказала представниця Європейської комісії Набіла Массралі на брифінгу у Брюсселі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції проти Ірану ‒ Верховна Рада ухвалила постанову

“Високий представник Жозеп Боррель та міністри закордонних справ висловили серйозне занепокоєння щодо зростаючої кількості повідомлень про те, що дрони, зроблені Іраном, використовуються у російській агресії проти України. Це також було обговорено з українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Було широке політичне схвалення щодо того, що ЄС має швидко реагувати. Зараз, коли ми зібрали наші власні достатні докази, у Раді йде робота, щоб від ЄС була чітка та швидка реакція”, сказала вона.

Речник міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані вкотре заперечив інформацію про те, що Тегеран відправляє зброю Москві для війни проти України.

У Пентагоні заявили, що на цей момент не мають інформації, яка підтверджувала б наміри Ірану надати Росії нове озброєння. Йдеться про ракети класу “земля земля” та нові партії безпілотників, повідомляє Reuters.

Read Previous

“Окупанти влаштували там притон” – зірка “Жіночого кварталу” про квартиру подруги у Маріуполі

Read Next

СБУ “спакувала” одного з організаторів псевдореферендуму на Луганщині

Most Popular