“Села розбиті вщент” ‒ що відбувається на звільнених територіях Луганщини

На Луганщині “русский мир” залишив після себе гнітючу картину. Про це після відвідин деокупованих населених пунктів області розповів голова ОВА Сергій Гайдай.

Представники військової адміністрації у звільнених містах і селах поспілкувались із українськими захисниками та побачили наслідки “господарювання” росіян. Про це Сергій Гайдай розповів в ефірі національного телемарафону.

“Села розбиті вщент. Свійська худоба ходить без господарів. Вона біля своїх дворів тримається, але там нікого немає… Розбиті будинки вщент. Нам вдалося домовитися ‒ і з одного з населених пунктів забрали кількох людей, які до останнього там трималися”, ‒ сказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Луганщині обшукують оселі й викрадають людей

Досі деокуповані населені пункти перебувають під постійними обстрілами росіян. Це дуже небезпечно для місцевих жителів. Тому повертатися у звільнені міста і села поки категорично не рекомендують. Окрім щоденних обстрілів, територія вкрита російськими мінами.

За словами голови ОВА, деякі будинки, які не повністю зруйновані, можна буде швидко відновити. Суттєво пошкоджені зараз відбудовувати неможливо.

Сергій Гайдай також розповів про запеклі бої біля Сватового і Кремінної. Там російські загарбники намагаються прорвати оборону українських військ. Обстрілів нараховують сотні на день.

“Росіяни навіть не забирають своїх загиблих кожен наступний підрозділ йде в атаку по трупах”, ‒ каже Гайдай.

Російські окупанти на Луганщині закрили в’їзд на Кремінщину, на Новопсковщині продовжують зникати люди. “Уряд” так званої ЛНР повідомив про внесення змін до “державної цільової програми з відновлення об’єктів житлового фонду, соціальної сфери та інфраструктури звільнених територій” псевдореспубліки, заявив 4 листопада голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

На тимчасово захопленій території Луганської області підрозділи російських окупаційних військ тероризують цивільних. Людей окупанти використовують як живий щит, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Read Previous

Трамп натякнув на свою участь у виборах президента США: “Готуйтеся”

Read Next

Українець Богачук виграв нокаутом і повернув чемпіонський титул

Most Popular