ЄС будуватиме транспортні коридори в обхід РФ

Європейський Союз планує поглибити зв’язки із Центральною Азією, щоб диверсифікувати свої відносини шляхом будівництва транспортних коридорів у регіон в обхід Російської Федерації.

Протягом століть Азія відігравала ключову роль, пов’язуючи Далекий Схід із Європою, коли “товари та ідеї переміщалися туди і назад Шовковим шляхом”, заявив голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель у своєму блозі на сайті Дипломатичної служби ЄС.

“Наші центральноазіатські партнери прагнуть диверсифікувати своє партнерство, вони хочуть активнішої участі ЄС. Ми можемо зробити набагато більше разом у галузі зв’язку, енергетики та безпеки. Але відносини потрібно розвивати і постійно оновлювати у світлі нових обставин. Центральна Азія в центрі подій у геостратегічному та геоекономічному плані. Очевидно, що регіон прагне диверсифікувати свої відносини і що ЄС розглядається як найкращий партнер”, наголосив дипломат.

Боррель зауважив, що в Центральній Азії відчувається нова динаміка, хоча РФ та Китай продовжують відігравати важливу роль у регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи готова Росія вивести свої війська з України: Боррель зробив заяву

ЄС має поглибити свої зв’язки з регіоном та використати той величезний потенціал, який він може запропонувати.

“Лідери регіону здійснюють різні програми реформ. Крім того, покращуються відносини між країнами Центральної Азії. Як ЄС, ми явно зацікавлені в тому, щоб скористатися цими змінами. З точки зору постачання енергії, критичної сировини та нових транспортних коридорів, які не залежать від Росії (до так званого середнього коридору або Транскаспійського коридору)”, переконаний представник ЄС.

Мир в Україні неможливий, доки Росія не виведе війська з країни. Можливість укладання миру залежить саме від Росії, оскільки саме агресор повинен піти. Про це заявив високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель 17 листопада.

Read Previous

“По телевізору пи*дять” ‒ у Росії перестають довіряти новинам

Read Next

З Німеччини депортували скандальну росіянку

Most Popular