Справа про позашляховик: нардепа оголосили у розшук

Народного депутата від “Батьківщини” Михайла Волинця оголосили у розшук.

Нардепа шукає Національне антикорупційне бюро. Про це НАБУ повідомило у четвер.

Волинець перестав виходити на зв’язок із детективами НАБУ і не з’являється на виклики до бюро, його місцезнаходження невідоме, повідомили “Схеми: корупція в деталях”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Реакції не буде?” після корупційного скандалу голову ОВА побачили з президентом у Херсоні

НАБУ розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні за фактами внесення недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік загалом на майже 1,79 млн грн.

17 листопада НАБУ вручило підозру Волинцю. Провадження розпочали після виходу розслідування журналістів. ЗМІ з’ясували, що Волинець користується позашляховиком Toyota Highlander, який не відобразив у декларації.

Про те, що Волинець не задекларував елітний позашляховик, журналісти повідомляли у січні. З’ясували, що син нардепа працює в Метінвесті, структурі олігарха Ріната Ахметова.

Торік Вищий антикорупційний суд відмовив у позові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про цивільну конфіскацію активів Волинця. Ідеться про квартиру у Києві, яку депутат придбав за понад 7,5 млн грн.

За даними “Схем”, Волинець не зазначив у декларації за 2020 рік джерело походження майже 3 млн грн на купівлю квартири. Журналістам пояснив, що грошима допомогла “жінка, із якою він проживає”, але не згадав про неї у звітності, бо вважав “необов’язковим”.

Read Previous

Лукашенко відповідальний за воєнні злочини в Україні – Європарламент підтримав трибунал

Read Next

“Ми в гостях” – акторка Кравченко розповіла про українців, які “ганьблять Україну” за кордоном

Most Popular