Коли з’явиться світло: енергетики потішили прогнозом

У питанні відновлення електропостачання українцям, мова йде про години. Блекаут не затягнеться на дні, а тим паче тижні.

У Київській, Дніпропетровській та Донецькій областях енергетики частково вже відновили електропостачання, заявив у Facebook генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

“Вже підключені обʼєкти критичної інфраструктури: лікарні, ТЕС, насосні станції практично по всій Київській та Дніпропетровській областях. Донеччина також отримує електропостачання. Значна частина користувачів по всій Україні зараз ще в екстрених обмеженнях… Колеги роблять зараз усе можливе, аби відновити постачання та повернути світло до ваших осель. Тому прошу бути терплячими. І якщо ви вже зі світлом користуйтеся електроприладами дуже обережно”, написав Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ після ракетного удару: яка зараз ситуація в столиці зі світлом і водою

Масований ракетний удар по Україні росіяни нанесли учора, 23 листопада. Обстріляли енергетичну інфраструктуру. Загалом випустили 67 крилатих ракет. 51 із них – збила українська ППО, повідомили у Генштабі.

Запорізька атомна електростанція отримала живлення після ракетної атаки окупантів 23 листопада. На Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС запускають енергоблоки. Вони були відключені внаслідок зниження частоти в енергосистемі через пошкодження енергетичної інфраструктури росіянами, повідомили в Енергоатомі.

Персонал українських АЕС готовий оперативно реагувати на подібні ситуації, запевнили в компанії.

Read Previous

“Путін перетворює Росію на failed state” – Аркадій Островський

Read Next

Глава Міноборони Британії дав важливу пораду ЗСУ

Most Popular