Архімандрит РПЦ “наїхав” на СБУ, яка спіймала його з неповнолітнім

Архімандрит Никита записав відео, де прокоментував обшуки в Чернівецькій єпархії РПЦ в Україні, коли співробітники СБУ застали його в кімнаті з неповнолітнім хлопцем із хору.

Діяч російської церкви спростовує інформацію про те, що їх із хлопцем застали в ліжку. За його словами, співробітники спецслужби “роздягнули всіх” і сфотографували.

Сам обшук він назвав “віроломною подією”. Каже, що так його “привітали з призначенням на Івано-Франківську кафедру”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Звон плывёт над Россиею” ‒ у Києво-Печерській лаврі прославляють загарбників

“Нас розбудили, розбили двері. Нас вивели з кімнат, всіх, хто був в єпархії, поставили до стіни, роздягли і, виявляється, сфотографували. А потім з’явилися всякі добавки такі непристойні”, − заявив архімандрит Микита.

При цьому він звинуватив державні структури України у тому, що вони “зовсім не демократичні”, нібито застосовують деспотичні методи. За його словами, обшуки в єпархії тривали з 7:00 до 19:05.

Служба безпеки України під час перевірки приміщення Російської православної церкви в Україні виявили архімандрита з оголеним співаком хору. Під час обшуку співробітники СБУ затримали секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП архімандрита Никиту з 17-річним хлопцем, який співає у місцевому хорі. Про це з посиланням на власні джерела повідомили LB.ua.

Служба безпеки України знайшла у приміщенні Російської православної церкви на Буковині методички з Москви, російське громадянство і посвідчення окупантів. Про контррозвідувальні заходи у Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ (МП) СБУ повідомила у п’ятницю. “Правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур”, пише СБУ.

Read Previous

Багатодітна Мадонна поділилася рідкісними сімейними фото

Read Next

ЗСУ нанесли удар по командному пункту окупантів. Де перегруповуються росіяни

Most Popular