Столиця Казахстану вибухнула протестами проти Токаєва: відео

У столиці Казахстану спалахнули протести проти президента.

Частина народу незадоволена переобранням Касим-Жомарта Токаєва. Повідомляється, що в Астані силовики відключили зв’язок з інтернетом і почали активно “пакувати” протестувальників, повідомляють місцеві Telegram-канали.

Після жорстких затримань протестувальників мешканці Астани не можуть додзвонитися до близьких і дізнатися, де вони перебувають і що відбувається.

Повідомляється, що учасники акції протесту зібралися у районі торгового центру Keruen City.

Згодом у ЗМІ з’явилися повідомлення, що організатором несанкціонованого мітингу проти “узурпації” влади президентом Токаєвим був голова фонду TDFA (The Development Fund of Agriculture), доларовий мільйонер Марат Абієв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський привітав Токаєва з “переконливою перемогою”

Цього бізнесмена називають наближеним до родича першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Кайрата Сатибалди, якого нещодавно відправили за ґрати на шість років через розтрату коштів в особливо великому розмірі.

На одному з опублікованих відео, яким зафіксоване затримання учасників акції протесту, в розмові поліцейських йдеться про те, що Абієва на несанкціонованому мітингу також затримали.

Обраний на позачергових виборах президента Казахстану Касим-Жомарт Токаєв вступив на посаду глави держави.

Церемонія інавгурації відбулася у суботу в Астані.

Під час виступу Токаєв заявив, що “приділятиме увагу стратегічному партнерству” з країною-агресоркою Російською Федерацією. Також із Китаєм, країнами Азії, США, ЄС і Близьким Сходом.

Read Previous

ЗСУ нанесли удар по командному пункту окупантів. Де перегруповуються росіяни

Read Next

🔥От чего зависит судьба Путина / Россию ждет Югославский вариант? | Гаврищак & Галлямов

Most Popular