Польський євродепутат зробив заяву про Patriot в Україні

Ефективність систем протиповітряної оборони Patriot, які Німеччина готова передати Польщі, буде значно більшою, якщо їх розмістити в Україні.

У тому числі це ефективніше захистить й саму Польщу, вважає євродепутат від партії “Право і справедливість” Йоахім Брудзінський. Про це він сказав у коментарі RMF FM.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП категорично висловилися про зброю від Заходу

На його думку, краще, щоб Німеччина передала системи Patriot безпосередньо Україні. За словами депутата, занепокоєння щодо того, чи здатні українці керувати такою системою, є “відірваними від реальності”. Адже ЗСУ нині добре використовують значно складніші ракетні комплекси.

“Ми багато місяців просимо німецьку сторону підтримати Україну реальними справами замість побитих касок Бундесверу, замість символічної допомоги двох карет швидкої допомоги. Це в інтересах всієї європейської спільноти й всієї Організації Північноатлантичного договору”, наголосив євродепутат.

Система ППО Patriot не є наступальною зброєю. Вона допоможе Україні захистити населення від російських ракет. Про це заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк в Twitter.

Розміщення в Україні систем протиракетної оборони Patriot буде вигідним і для Польщі. Адже це гарантуватиме безпеку для південно-східної частини країни. На цьому під час відвідин навчань НАТО Tumak-22 наголосив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, повідомляє пресслужба відомства.

Україна розраховує на подальшу співпрацю з Німеччиною щодо постачання систем ППО IRIS-T після того, як наші ЗСУ отримають три установки, обіцяні канцлером ФРН Олафом Шольцем. Є певні сигнали, що постачання систем ППО на цій партії не закінчиться. Таку думку в ефірі телемарафону висловив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Read Previous

Біля російського посольства у Варшаві перейменували алею

Read Next

“Попри “дощі” з російських ракет Україна переможе” ‒ у Київ приїхали одразу сім міністрів закордонних справ

Most Popular