“Мы – русские” і Суворов з триколором: СБУ обшукала попів у Почаєві і на Прикарпатті

У Почаївській духовній семінарії на Тернопільщині та в Івано-Франківській єпархії Російської православної церкви в Україні знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів.

Зокрема, знайшли літературу, в якій заперечується існування українського народу, його мови, а також саме право України на державність. Про це повідомила Служба безпеки України у понеділок, 28 листопада.

Також СБУ знайшла брошури і книжки ксенофобського і ненависницького змісту з образливими вигадками про інші національності і релігії.

Більшість літератури авторства російських діячів за видавництва російських друкарень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РПЦ в Україні треба заборонити – у Раді зареєстрували законопроєкт

“СБУ вивчає походження зразків символіки “великого войска Донского”, яку виявили в одному з підсобних приміщень Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП)”, повідомляють.

Йдеться про шеврони цього незаконного збройного формування, яке у 2014 році допомогло російським окупантами захопити частину Донецької і Луганської областей.

Минулого тижня СБУ прийшла з обшуками у Києво-Печерську лавру в столиці. Проводили контррозвідувальні безпекові заходи з протидії підривній діяльності російських спецслужб, розповіли в СБУ.

На Буковині у представників РПЦ знайшли методички з Москви, російське громадянство і посвідчення окупантів.

Read Previous

“Грати в Росії – одне задоволення”: заява ексгравця молодіжної збірної України

Read Next

Озвучили кількість цивільних киян, які загинули від атак РФ

Most Popular