Що робити, коли потрібна медична допомога, а світла і зв’язку немає ‒ поради МОЗ

Коли зв’язок нестабільний, а інтернету часто немає, не завжди можна викликати швидку чи сконтактувати з лікарем.

Кілька порад ‒ що робити, коли немає світла, а потрібна медична допомога, підготувало міністерство охорони здоров’я України.

Якщо ви чи ваші діти потребуєте регулярного приймання ліків купіть їх із запасом на кілька місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “У Києві майже графік” гендиректор Yasno повідомив обнадійливі новини щодо відключення світла

Потрібно також подбати про запас батарейок для лікувальних гаджетів ‒ слухових апаратів, портативних небулайзерів.

“Якщо ви користуєтесь окулярами або лінзами, придбайте запасні. Якщо лікування потребує електроенергії (наприклад небулайзер), обговоріть із лікарем альтернативи на випадок кризи. Дізнайтесь, де найближча до вас лікарня, перепишіть її адресу на листок. Закачайте в телефон офлайн карти, щоб знайти її за потреби, або ще краще сходіть туди, щоб вивчити дорогу”, ‒ радять в МОЗ.

Якщо ви не можете дійти до лікарні пішки, а машини в родині немає спробуйте домовитись із сусідами чи друзями, щоб хтось із них у кризовому випадку допоміг дістатись до лікарні.

У МОЗ також радять переписати адреси кількох найближчих пунктів незламності, щоб знати, куди за потреби йти погрітися і зарядити гаджети.

За недотримання графіків відключень електроенергії персональну відповідальність нестимуть керівники компаній ‒ операторів систем розподілу. Переважно це ‒ обленерго. Про це йшлося під час наради, яку провів 2 грудня міністр енергетики України Герман Галущенко.

Українцям варто не поспішати підключатися до мережі одразу після того, як увімкнули електроенергію. Також не потрібно користуватись електрообігрівачами, сказав гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко.

Read Previous

Російські окупанти захопили одне із сіл – оновлені карти бойових дій

Read Next

Експерти з’ясували, що перевірка правопису у браузерах допомагає красти паролі та особисті дані

Most Popular