Країни G7 приєдналися до обмеження цін на російську нафту

Країни “Великої сімки” та Австралія приєдналися до Європейського союзу та встановили ліміт цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель.

Очікується, що обмеження цін стимулюватиме приплив російської нафти зі знижкою на світові ринки та захистить споживачів та бізнес від глобальних перебоїв із постачанням. Про це заявила глава міністерства фінансів США Джанет Йеллен.

“G7, ЄС та Австралія тепер спільно встановили стелю цін на морську російську нафту, що допоможе нам досягти нашої мети з обмеження основного джерела доходів Путіна для його незаконної війни в Україні, одночасно зберігаючи стабільність світові запаси енергії”, – зауважила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціну на російську нафту можуть обмежити ЗМІ

У міністерстві додали, що ціновий ліміт особливо піде на користь країнам із низьким та середнім рівнем доходу, які вже постраждали від підвищених цін на енергоносії та продукти харчування через російську війну.

“Незалежно від того, чи купують ці країни енергоресурси в рамках обмеження або за його межами, обмеження дозволить їм домагатися вищих знижок на російську нафту та отримувати вигоду від більшої стабільності на світових енергетичних ринках”, – йдеться у релізі.

До G7 входять Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та США.

РФ розробляє проєкт указу президента, який заборонить російським компаніям і будь-яким трейдерам, котрі торгують російською нафтою, продавати її країнам або учасникам ринку, які приєднаються до механізму обмеження ціни.

Фактично це заборонить будь-які посилання на обмеження ціни в контрактах на російську сиру нафту або нафтопродукти, а також заборонить відвантаження, призначені для будь-яких країн, які введуть обмеження.

Read Previous

США презентували ядерний бомбардувальник нового покоління

Read Next

У Мелітополь завезли вчителів із Дагестану

Most Popular