Ще одна країна вдарила санкціями по Ірану за допомогу РФ

Канада запровадила нові санкції проти Ірану за допомогу Росії у війні проти України.

Під обмеження потрапила низка іранських юридичних і фізичних осіб, зокрема компанія, яка допомагає розробляти дрони Shahed, повідомило міністерство закордонних справ Канади.

“Під нові санкції потрапили чотири фізичних та п’ять юридичних осіб через порушення прав людини та дестабілізацію миру і безпеки у світі. Канада оголосила санкції проти іранської компанії “Бахарестан Кіш”, яка допомагає розробляти дрони-камікадзе”, ідеться у повідомленні.

Також під дію обмежень за сприяння Кремлю у війні потрапила іранська авіакомпанія “Сафіран”, яка координувала польоти російських військових літаків. Ними в РФ доставляли іранські дрони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах пояснили, чому РФ перестала атакувати Україну дронами Shahed

Санкції передбачають замороження майна і коштів компаній на території Канади. Фізичним особам, щодо яких запровадили обмеження, заборонили в’їзд до країни.

16 листопада Канада запровадила санкції проти виробника іранських дронів Shahed.

Іран передав Росії щонайменше кілька сотень бойових безпілотників, які застосовуються у війні проти України.

Зараз Кремль шукає можливість придбати нові бойові системи для війни. Про це заявив речник міністерства оборони Сполучених Штатів Америки генерал Патрік Райдер на брифінгу.

Речник Пентагону не назвав точну кількість ударних дронів, які отримала Росія від Ірану. Але зазначив, що тепер кремлівський режим шукає додаткові способи придбати різні бойові системи.

Read Previous

У Маріуполі зафіксували збільшення кількості могил

Read Next

США допускають початок нової війни

Most Popular