У Держдепі США роз’яснили слова Байдена про переговори з Путіним

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден буде готовий зустрітися з російським диктатором Володимиром Путіним для переговорів про мир в Україні.

Це буде можливо, якщо Росія продемонструє готовність покласти край війні, заявив 2 грудня представник Державного департаменту США Нед Прайс під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

“Усе, що сказав президент Байден, можливо лише якщо Путін готовий припинити цю війну в Україні. Ми зі свого боку готові долучитися до дипломатії. Включно з можливими переговорами особисто Байдена із Путіним”, зазначив він.

Прайс підкреслив, що США проводитимуть такі переговори лише у тісній координації із Києвом та союзниками по НАТО.

“Нічого про Україну без України. США ніколи не визнають спроб незаконної анексії Росією українських територій, окупуваних після 2014 року”, вказав дипломат, наголосивши, що це основний принцип.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден готовий зустрітися з Путіним, але при одній умові

Водночас Москва зараз дуже чітко дає зрозуміти, що не налаштована на конструктивний діалог і дипломатію.

“Тож разом із нашими партнерами і союзниками США зосереджені на тому, аби притягнути РФ до відповідальності за її злочини, підтримати Україну в зусиллях захиститися від агресії, а також зменшити для решти світу вплив війни, розв’язаної Путіним”, додав представник Держдепу.

Кремль не погодиться на умови щодо переговорів, які виставив президент США Джо Байден. Росія не готова закінчувати війну проти України. Про це 2 грудня заявив речник глави Росії Дмитро Пєсков.

Read Previous

Гарні новини з фронту: ЗСУ підсмажили окупантів на Запоріжжі

Read Next

🔴ФЕЙГИН & БЕРЕЗОВЕЦ | Путин хочет превратить всю Украину в МАРИУПОЛЬ? / Зима будет ГОРЯЧЕЙ!

Most Popular