Хто переконав Путіна напасти на Україну ‒ західні ЗМІ назвали прізвище

Один із найвпливовіших голосів, які підтримували рішення російського диктатора Володимира Путіна вторгнутися в Україну, належить 71-річному мільярдеру Юрію Ковальчуку.

Він стверджував, що війна може довести силу Росії. Юрій Ковальчук, який десятиліттями був близьким другом російського лідера, поділяє бачення Путіним Росії як потужного військового та культурного контрапункту США. Про це пише Wall Street Journal.

За інформацією видання, олігарх і Путін часто зустрічалися з початку війни в лютому, а також розмовляли телефоном або через відеозв’язок.

Санкції проти Ковальчука запровадили ще 2014 року. Він ‒ один із найбільших медіамагнатів, володіє телеканалами, газетами, соцмережами, які дотримуються лінії Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США допускають початок нової війни

“Телеканали Ковальчука (у тому числі “Перший”) представляли спокійну картину призову мобілізованих, а також розповідали про українську “брудну бомбу” та передбачали розвал США. За допомогою Ковальчука Путін зміцнює контроль над інтернетом”, ‒ йдеться у публікації.

За словами аналітиків, олігарха більше мотивує саме патріотична ідеологія, а не атрибути багатства.

“Про це говорять люди, які його знають. Він має великий вплив на політику та співробітників Кремля, а також допомагає володіти акціями для сім’ї та друзів президента”, ‒ пише видання.

Журналісти нагадують, що коли у березні 2020 року розпочалася пандемія коронавірусу, Ковальчук був готовий сидіти на карантині, щоб зустрічатися з Путіним. За словами двох співрозмовників газети, Путін і Ковальчук іноді годинами обговорювали наростаючий конфлікт із Заходом та історію Росії.

“Захід слабкий і настав час продемонструвати військову міць Росії, вторгнувшись в Україну”, ‒ переказує ідеї Ковальчука один із ексспівробітників російської розвідки.

Росія хоче отримати максимальну для себе вигоду від бажання Заходу вести діалог. На думку аналітиків, РФ прагне зробити так, щоб західні союзники відчували потребу піти на певні превентивні поступки, аби заманити її за стіл переговорів. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден буде готовий зустрітися з російським диктатором Володимиром Путіним для переговорів про мир в Україні. Це буде можливо, якщо Росія продемонструє готовність покласти край війні, заявив 2 грудня представник Державного департаменту США Нед Прайс під час брифінгу.

Read Previous

⚡⚡ 283 день великої війни / Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Read Next

Кобзон вперше зібрав “Вемблі”, Хрюша і Стєпаша на інтерв’ю у Золкіна – меми тижня

Most Popular