Навіщо Росії Бахмут ‒ у британській розвідці пояснили

Російські війська продовжують докладати чи не найбільше своїх загальних військових зусиль і вогневої потужності для захоплення Бахмута.

Бої тривають вздовж приблизно 15-кілометрової укріпленої лінії фронту, повідомляє міноборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, російський план, ймовірно, передбачає оточення міста шляхом тактичних наступів на північ і південь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад пів тисячі нових “200-х” за добу ‒ Генштаб оновив дані про знищених окупантів

“Останніми днями Росія, ймовірно, досягла невеликих успіхів на південній осі цього нападу. Там вона прагне зміцнити обмежені плацдарми на захід від болотистої місцевості навколо другорядної річки Бахмутка. З початку серпня Росія віддає перевагу Бахмуту як своєму головному напрямку наступу. Захоплення міста матиме обмежену оперативну цінність, хоча це потенційно дозволить Росії загрожувати більшим міським районам Краматорська та Слов’янська”, ‒ йдеться у повідомленні.

Проте, у британській розвідці вважають, що ця кампанія непропорційно дорога порівняно з можливими вигодами.

“Існує реальна можливість, що взяття Бахмута є для Росії насамперед символічною, політичною метою”, ‒ йдеться у повідомленні.

Росія не припиняє завдавати ударів по об’єктах цивільної інфраструктури України. Зберігається загроза ворожих ракетних ударів по цивільних об’єктах на всій території країни. Про це вранці 3 грудня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Російські загарбники на окремих напрямках намагаються вести наступальні дії, але ЗСУ відбивають атаки ворога. Окупанти не припиняють обстрілювати цивільні об’єкти та позиції українських військ на всій лінії фронту. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 3 грудня.

Read Previous

🔴РФ накапливает СОТНИ РАКЕТ для масштабного обстрела / Как Украина готовится?

Read Next

“Ворскла” виграла Кубок України з футболу серед жінок

Most Popular