Мера Миколаєва запитали про конфлікти з Кімом

Між мером Миколаєва Олександром Сєнкевичем та головою обласної військової адміністрації Віталієм Кімом не виникало конфліктів від початку повномасштабної війни.

Усі проблемні питання вони вирішують обговореннями у діловому колі. Про це мер Миколаєва розповів в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Як зазначається, зараз спостерігаються певні конфлікти між мерами не з владної партії та і центральною владою. До прикладу, Сєнкевич навів риторику стосовно мерів Чернігова, Києва та Дніпра.

“Є у когось амбіції і українські, і місцеві. Як міський голова, є питань багато, які підіймаються моїми колегами, вони зрозумілі. І зрозуміло, що на місцевий рівень спущено дуже багато питань, які там же і вирішуються, а подається, що це вирішено на державному рівні. Скажімо так”, сказав Сєнкевич.

При цьому він зазначив, що з початком війни працює з Кімом без конфліктів.

“Є питання, різне бачення вирішення проблем, але ми це обговорюємо. У нас кожен тиждень є зустрічі із заступниками, ми ці питання вирішуємо в діловому колі, а не публічно з “психами”. Поки у нас виходить так, що все працює. Насправді мета одна”, сказав він.

Мер Миколаєва не виключає, що це може бути пов’язано з тим, що міста перебуває під обстрілами.

“Як кажуть: “Поки говорять дипломати, пушки мовчать”. У нас навпаки поки “розмовляли” пушки, у нас не було багато часу, щоб говорити. Ми забезпечували безпеку і життєдіяльність в Миколаєві і області. Допомагаємо і вирішуємо питання, не виносячи їх на публіку”, додав Сєнкевич.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто й область постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви чи поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Російськими атаками у Миколаївській області пошкоджено частково або повністю 13 171 цивільний об’єкт, за даними ОВА.

Read Previous

Нічна “бавовна” в окупантів ‒ у центрі Донецька були потужні “прильоти”

Read Next

Розбиті будинки та дитсадок ‒ наслідки російських обстрілів Донеччини на фото

Most Popular