Американські аналітики розкрили великі проблеми в армії Путіна

Росія продовжує вживати заходів щодо проведення “часткової мобілізації”, попри неофіційну заяву диктатора Володимира Путіна про нібито її завершення.

Водночас ворог зіткнувся з проблемами, коли так звані “мобіки” влаштовують бунти та відмовляються йти в бій. А родичі мобілізованих намагаються оскаржити законність мобілізації. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

У звіті аналітики посилаються на слова одного з мобілізованих. Росіянин розповів, що його командування на Донеччині утримує у підвалі окупантів, які відмовилися воювати. Відомо щонайменше про 12 таких випадків. Раніше ISW повідомляв про аналогічні неофіційні центри тримання під вартою на передовій, у яких утримувалися сотні інших мобілізованих.

Своєю чергою в Казані, Республіка Татарстан, мобілізовані солдати “збунтувалися”, коли командири не дозволили їм піти у відпустку або відвідати родичів. Натовп військових силою намагався залишити територію військової частини. Відео з інцидентом потрапило до соцмережі, а кремлівські пропагандисти незабаром охрестили його “фейком”.

Аналітики розповіли про три інші випадки бунту мобілізованих солдатів у Казані, непокору наказам та демонстрацію деструктивної поведінки лише у листопаді. Водночас влада РФ заарештовує журналістів за висвітлення мітингів проти мобілізації.

Тим часом родичі російських мобілізованих продовжують формувати “групи підтримки” по всій Росії для взаємодії з владою з питань мобілізації. При цьому свою діяльність вони намагаються не афішувати під приводом страху арешту та придушення “бунтів” з боку російської влади.

За даними аналітиків, російська влада продовжує мобілізувати чоловіків без медичного огляду або завершення періоду навчання та з умовами, які мають надавати їм право на звільнення від мобілізації. Багато з цих випадків суперечать російському законодавству.

28 жовтня російський міністр оборони Сергій Шойгу доповідав Володимиру Путіну про “завершення” мобілізації. Заявив про “виконане завдання” у “300 тисяч осіб”.

Путін оголосив мобілізацію 21 вересня. Після цього майже 1 млн росіян утекли з РФ в інші країни. Офіційного документа про завершення цього етапу мобілізації Путін досі не підписав.

3 листопада український Генштаб повідомив, що в Росії продовжується мобілізація, попри оголошене її нібито завершення. Військове керівництво РФ продовжує набір так званих “добровольців” для участі у війні на території України. Це підтвердили й американські військові аналітики.

Про те, що російські мобілізовані отримують застаріле озброєння, форму старого зразка і їм не вистачає найнеобхіднішого, від початку мобілізації повідомляли як призвані на фронт, так і їхні родичі. У різних регіонах Росії оголошується збір “гумдопомоги” мобілізованим перед відправкою на війну в Україні. Багато хто з них купує собі спорядження, аптечки та інші речі самостійно.

Мобілізовані також скаржаться на відсутність будь-якої військової підготовки перед відправкою в зону бойових дій і на жахливі умови утримання на навчальних полігонах.

Read Previous

“Бавовна” відразу на двох російських аеродромах ‒ повідомляють про загиблих і поранених

Read Next

⚡ЧЕРНИК: Вибухи на авіабазах Росії / Унікальна операція ЗСУ / МАСОВАНИЙ удар зірвали?

Most Popular