У Повітряних силах розказали, як РФ готується до масованих ударів по Україні

Російська Федерація заздалегідь готується до кожного масованого ракетного удару по Україні.

Ворог збирає розвіддані та програмує маршрут польоту ракет, заявив речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат на брифінгу 6 грудня, передає Gazeta.ua.

“Важко спрогнозувати, коли саме РФ вдасться до нової масованої атаки, оскільки керівництво планує все заздалегідь і в режимі суворої секретності. Скільки часу потрібно, щоб підготуватися до якогось удару? Мова не про один день, це може бути декілька днів. Програмують маршрут польоту ракет, збирають розвіддані різного характеру: це і повітряна, і наземна, і космічна розвідка”, сказав він.

Росіяни також збирають дані стосовно розміщення українських ЗРК, думають, як їх обійти. Вивчають наявність слабких місць у системі протиповітряної оборони. Цілі прописані вже давно, зазначає Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як “бавовна” на аеродромах РФ вплине на майбутні атаки по Україні відповідь ЗСУ

“Є більш пріоритетні, є менш пріоритетні. Вони усі відомі вищому військовому керівництву України. Ворог усе узагальнює і тоді вже визначає день завдання ракетного удару. Навіть якщо вчора був масований удар ракетний, зрозуміло, що це не було спонтанне рішення після якоїсь бавовни. Вони готувалося заздалегідь”, додав речник Повітряних сил.

Учора українські захисники збили десятки російських ракет. Про збиття ракет повідомили органи влади у Київській, Полтавській, Дніпропетровській областях.

У районі повітряного простору Києва було зафіксовано 10 ракет. Попередньо знищено дев’ять, повідомила Київська міська військова адміністрація.

Read Previous

Росія вже програла. У Кремлі це чудово знають – начальник ГУР

Read Next

Галущенко розповів про ситуацію з електрикою в Одесі

Most Popular