“Сигнал – дуже чіткий”: Україна попередила Іран

Україна уважно стежить за кожним кроком Ірану у питанні військово-технічної співпраці з Російською Федерацією.

У разі продовження такої співпраці Україна діятиме відповідно вже незабаром. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише “Укрінформ”.

“Ми уважно зараз стежимо за кожним кроком Ірану у питанні військово-технічного співробітництва з Росією. Всі раціональні аргументи говорять про те, що це співробітництво має бути негайно згорнуто. Але яке остаточне рішення ухвалять у Тегерані, ми побачимо і діятимемо вже незабаром відповідно”, сказав Кулеба.

Україна “працює по Ірану на всіх фронтах”, заявив міністр. У тому числі попереджаючи іранську сторону про потенційні наслідки надання зброї Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вже програла. У Кремлі це чудово знають начальник ГУР

“Наш сигнал для них був дуже чітким: перше або ви зупиняєтеся, або постанете перед комплексом найтяжчих для себе наслідків. Друге якими б не були переваги для вас від співробітництва з Росією з постачання дронів або іншої зброї, негативні наслідки для вас переважать будь-які позитиви”, звернувся до Ірану Кулеба.

Сили оборони України збили понад 300 дронів-камікадзе, які Іран передав РФ.

У вересні МЗС України викликало тимчасового повіреного у справах Ірану. Посла Манучехра Моради позбавлять акредитації, заявили.

Міністр закордонних справ вніс на розгляд президенту розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

У жовтні ЄС схвалив санкції щодо Ірану. Під санкції потрапила Shahed Aviation Industries компанія, відповідальна за проєктування і розробку іранського безпілотника “Шахед”. Також низка фізичних осіб.

Read Previous

Резніков розповів, коли Пентагон збере восьмий “Рамштайн”

Read Next

“Змістовна дипломатія” – Блінкен зробив гучну заяву про закінчення війни

Most Popular