Британська розвідка показала актуальну карту бойових дій в Україні

На Донбасі окупанти продовжують спроби наступу, але не можуть прорвати оборону Збройних сил України.

Росіяни намагаються прорвати позиції українських військових у районі Сватового та Кремінної в Луганській області, свідчить карта, опублікована у Twitter міністерства оборони Великої Британії 6 грудня.

Атакує ворог також біля Бахмута на Донеччині. Водночас спроби російських загарбників не мають успіхів. Українські сили у відповідь на агресивні дії ворога намагаються відтіснити росіян, завдаючи ударів і контратак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій

Ситуація на інших ділянках фронту залишається без змін. У Херсонській та Запорізькій областях ЗСУ завдають точних ударів по тилу окупантів.

4 грудня армія РФ продовжила наземні атаки навколо Бахмута. Українські та грузинські джерела підтвердили, що останніми днями російські війська оточили український загін із грузинськими добровольцями поблизу Бахмута, поранивши грузинського командира та вбивши шістьох грузинських добровольців. Кадри в соціальних мережах, опубліковані українськими військовими, показують важкі бої на південь від Бахмута в Опитному.

Так звані російські військові блогери стверджують, що захоплення Опитного має вирішальне значення для подальшого просування Росії до Бахмута. Крім того, російські джерела стверджували, що важкі бої в кількох населених пунктах на південь від Бахмута тривають.

Російські сили зазнають і продовжуватимуть зазнавати великих втрат під час операцій навколо Бахмута. Окупанти за добу в боях навколо Бахмута несуть втрати до 50 осіб пораненими і 50 убитими. Водночас російські війська отримали наказ не довозити артилерійські снаряди на 100 км до лінії фронту в районі Донецька через нещодавні успішні українські удари по російських складах боєприпасів.

Read Previous

Знадобиться кілька днів – в Укренерго повідомили про ситуацію після обстрілу

Read Next

“Героям слава” – відео визволення українських воїнів з полону

Most Popular