93-річна Олена Владимирець виготовляє окопні свічки

Вінничанки 93-річна Олена Владимирець із донькою Ніною, 65 років, виготовляють окопні свічки для захисників України. Щодня заливають понад 60 шт.

 Добре залита свічка горить 12 годин, розповідає Ніна Владимирець. Освітлює бліндаж. Тепла дає стільки, що літр води закипає за 24 хвилини. Хлопці на фронті гріють на них руки, сушать білизну. Захисникам важко в холоді.

Із початку повномасштабної війни жінка плела маскувальні сітки в місцевій школі. Згодом почала доглядати за матір’ю, разом вирішили робити окопні свічки. Мати пересувається на ходунках.

 Мама без вагань погодилася допомагати, каже Ніна Владимирець. Вона пережила Голодомор і дві війни. Зараз хоче дочекатися перемоги у третій.

Майстерню жінки облаштували вдома. Кожну свічку заливають воском тричі. Таким чином віск просочує гніт і картон. Найкраще для виготовлення свічок підходять бляшані банки з-під горошку та солодкої кукурудзи.

 Солдати користуються свічками, чай роблять, говорить Олена Олександрівна. Я для них і небо прихилила б, якби могла. День і ніч молюся, щоб вони відстояли нашу землю.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”

Read Previous

Окупанти випустили понад 1000 ракет і снарядів по об’єктах енергетики України

Read Next

Штолени не псуються пів року

Most Popular