“Динамо” змінить тренера тільки через рішення Луческу

Можна запросити хорватського фахівця

Київське “Динамо” провалило першу частину сезону. Команда Мірчі Луческу не змогла пройти кваліфікації до Ліги чемпіонів. У груповому турнірі Ліги Європи здобула одне очко з 18 можливих. У чемпіонаті України посідає третє місце, втративши на вісім очок більше, ніж лідер “Дніпро-1”.

Луческу залишається на посаді тільки через свій авторитет. Президент клубу Ігор Суркіс розуміє, що кращого фахівця в ці часи не знайти. Тим паче тренер заслужив шанс на виправлення помилок. Він зробив команду чемпіоном сезону 2020/21, двічі поспіль грав у Лізі чемпіонів, що дозволило клубу заробити 3,5 млрд грн.

Позаминулий сезон не був дограний через початок війни. Фактично Луческу ще нічого не програв із “Динамо”. Зараз відставання від лідера “Дніпра-1” та “Шахтаря” не критичне. Його можна відіграти навесні. За майже тримісячну паузу багато чого може змінитися. У кращий бік для “Динамо” та в гірший для конкурентів, “Дніпра-1” та “Шахтаря”.

У тренера донеччан Ігоря Йовічевіча молодий склад. Психологічно вони можуть не витримати боротьби за чемпіонство. Михайло Мудрик головна “зірка” команди готовий піти взимку.

Олександр Кучер, керівник тренерського штабу “Дніпра-1”, недосвідчений, не стикався з вирішенням завдань найвищого рівня.

Інша річ, якщо Луческу таки сам твердо вирішить залишити посаду. Що тоді?

Можливий варіант запрошення Ігоря Костюка, наставника команди 19-річних. У профільному чемпіонаті його підопічні поступаються львівському “Руху” за втраченими очками. А головне навряд чи можна знайти хоч одного футболіста з юнацької команди, який готовий грати повноцінно за першу.

На внутрішньому ринку кандидатів немає. Юрій Вернидуб і Віктор Скрипник ніяк не можуть налагодити справи у “Кривбасі” та “Ворсклі” відповідно. Провели потужну трансферну кампанію влітку, але гра слабка.

Сергій Ребров має контакт із арабським “Аль-Айном” до кінця поточного сезону. Він обійдеться Суркісу занадто дорого: зарплата, трансфери, штат помічників.

Андрій Шевченко розірвав контракт із італійською “Дженоа”, але поки що не планує повертатися до тренерської роботи, став віцепрезидентом Національного олімпійського комітету.

Фаховий іноземець зараз в Україну не приїде. Можна запросити молодого тренера-початківця. Але тут багато ризиків.

Можливий варіант хорват Ненад Б’єліца. Позаторік він був одним із кандидатів на посаду. Б’єліца робив чемпіоном Польщі “Лех”, на батьківщині ставав чемпіоном із “Динамо”, виводив команду до групового турніру Ліги чемпіонів. Провалив старт поточного сезону з “Осієком” і зараз сидить без роботи.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”

Read Previous

Окупанти випустили понад 1000 ракет і снарядів по об’єктах енергетики України

Read Next

Штолени не псуються пів року

Most Popular