Важке тісто найкраще сходить на дріжджах “Духмяна Хата”

 Різдвяний штолен випікаю раз на рік, його куштують десятки гостей, розповідає 53-річна Наталія Гурбич із Дніпра. Важливо, щоб був ідеальний і всім сподобався. Бо це ж не щоденна випічка до чаю, про яку всі забудуть.

Ділиться рецептом штолену.

 Головне борошно вищого ґатунку та якісні перевірені дріжджі, продовжує. Використовую “Духмяну Хату”. Жодного разу не підвели.

До випікання готується звечора. Замочує у 100 г рому чи коньяку 350 г родзинок, 100 г мигдалю, по 75 г сушеної журавлини й цукатів. Залишає на ніч.

 Вранці роблю опару, говорить Гурбич. У 250 мілілітрів теплого молока розчиняю 100 грамів цукру і 50 грамів дріжджів “Духмяна Хата”. З ними можна не переживати тісто точно підійде, не матиме дріжджового аромату. Це важливо, бо під час приготування різдвяної випічки господині треба не перейматися, а насолоджуватися процесом у приємній домашній атмосфері.

Просіює 0,5 кг борошна вищого ґатунку. Так воно насичується киснем, прогрівається.

 Всипаю в опару, додаю 350 грамів м’якого масла, перемішую. Накриваю рушником і ставлю в тепле місце на 15 хвилин, щоб піднялося.

Додає в тісто замочені в ромі родзинки, горіхи, цукати й мигдаль. Також цедру одного апельсина й лимона, по дрібці кориці, кардамону, імбиру, мускатного горіха й солі. Вимішує. Як прилипає до рук додає ще борошна.

Розкачує тісто у формі овалу. Складає навпіл, верхню частину ще раз загортає. Перекладає в деко, застелене пергаментом, накриває серветкою і залишає ще на 15 хв., щоб піднялося.

 Випікаю годину в духовці за температури 180 градусів, продовжує Наталія Гурбич. Готовий гарячий штолен важливо щедро полити розтопленим маслом і присипати пудрою. На один беру по 100 г масла й пуд­ри. Замотую у фольгу й залишаю “дозрівати” на три тижні в прохолодному місці.

 Для кожної господині важливо, щоб святкова випічка вдалася. Адже нею пригощатимуть найрідніших гостей, говорить Світлана Паливода, керівник технологічного відділу компанії “Лесаффр Україна”, що виробляє дріжджі “Духмяна Хата”.

 Якщо це дріжджова здоба, що містить багато масла й цукру, то з нею працювати важко. Але досягти ідеального результату можливо з дріжджами “Духмяна Хата”. Вони точно не підведуть. Справляються з будь-яким тістом, навіть жирним і важким, як у штолена.

Дріжджі “Духмяна Хата” не потребують попередньої активації, з ними тісто можна замішувати одразу. При цьому швидкий підйом випічки гарантований. Дріжджі настільки активні, що їх можна брати на 1015 відсотків менше, ніж у рецепті.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”

Read Previous

“Динамо” змінить тренера тільки через рішення Луческу

Read Next

В Сенаті США визнали дії росіян в Україні геноцидом

Most Popular