Російські окупанти тікають із Запоріжжя

Збройні сили України продовжують виганяти окупантів. Звільнили 1886 населених пунктів. Успіхи мають на всіх напрямках. Найзапекліші бої тривають на Луганщині та Донеччині, де росіяни безрезультатно намагаються атакувати.

 Рашисти частіше наступають на Донеччині. Ми впевненіше атакуємо на Луганщині, говорить військовий експерт Ігор Козій, 62 роки. Попри складність ЗСУ справляються. Головне, щоб нам своєчасно постачали боєприпаси.

Звільнення Криму буде наступною стадією деокупації. Сьогодні перепоною для нас на півострові є Чорноморський флот Росії. Вся інфраструктура побудована навколо нього. Треба знищувати російські кораблі носії ракет.

Узимку затишшя на фронті не буде.

 Якщо настане морозна зима, важка техніка зможе рухатися, каже полковник запасу ЗСУ 45-річний Петро Черник. Якщо вдасться теплою і з великою кількістю опадів, то в нас повториться ситуація, що була на початку повномасштабної війни з російським наступом. Величезна кількість російської техніки загрузне в болоті. Усе перейде у фазу посиленої артилерії. Зараз війна на 95 відсот­ків артилерійська.

Росія посилила обстріли цивільних міст. Щодня запускають десятки ракет по всіх обласних центрах. Б’ють по житлових будинках та енергетичній інфраструктурі.

 Рашисти здатні бити по енергетичній системі України раз на тиждень, говорить речник коман­дування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. У РФ є потенціал ракет і безпілотників для нових ударів. Однак високоточних, якими б’ють по енергосистемі, небагато. Наростити потужності їм ніяк.

За 285 днів повномасштабного російського вторгнення українці знищили 2924 ворожих танки, 5900 бронетранспортерів, 1914 артилерійських систем, 395 реактивних систем зал­пового вогню, 211 засобів протиповітряної оборони, 281 літак, 264 гелікоптери, 4497 машин і цистерн з паливом, 16 кораблів, 1582 безпілотники. Ліквідували майже 92 тис. російських солдатів та офіцерів.

Українських військових за період великої війни загинуло близько 13 тис. Частіше через тяжкі поранення.

21 листопада

У селі Веселе Мелітопольського району на Запоріжжі ЗСУ підірвали базу окупантів. Жили в офісному приміщенні, поряд зберігали техніку.

Українські морпіхи з артилерії розгромили російський склад із боєприпасами. Ліквідували 10 терористів та знищили міномет.

Підрозділи Ракетних військ розбомбили російський пункт управління та склад паливно-мастильних матеріалів.

22 листопада

Бійці 15-го окремого мотопіхотного батальйону “Суми” з мінометів розгромили російську ­піхоту на Донеччині. Попередньо ворога засікла аеророзвідка. Військову техніку та позиції загарбників на цьому напрямку спалили й нацгвардійці.

Чотири рази по позиціях росіян ударили ­українські льотчики. Цілили по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

23 листопада

Українські повітряні сили завдали потужних ударів по позиціях ворога. Знищили військову техніку, зенітно-ракетний комплекс та особовий склад противника. Захисники вразили склад боєприпасів росармії на Луганщині. 50 окупантів не вижили, ще до 50 поранені.

На Запоріжжі ЗСУ підірвали зенітно-ракетний комплекс терористів та розгромили їхній блокпост. 15 росіян отримали травми. Також наші воїни розбили угруповання загарбників. Після атаки окупанти не дорахувалися 35 осіб.

початок на стор. 1

24 листопада

На Луганщині бійці 8-го полку Нацгвардії ім. Івана Богуна розгромили склад боєприпасів та автомобільну техніку противника.

 Ситуація складна, але наші хлопці просуваються, говорить голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай, 47 років. Росія не розраховувала на війну в таких масштабах і виявилася неготовою. Це стосується техніки, оснащення, постачання їжі та медикаментів на фронт. Почастішало дезертирство. Рашисти понаставляли блокпостів, щоб відловлювати своїх.

Неподалік міста Куп’янськ у Харківській області прикордонники розтрощили три танки загарбників та місця їхньої дислокації.

25 листопада

Воїни ЗСУ одним пострілом рознесли позицію окупантів на лівобережжі Херсонщини. Спалили гаубицю “Мста-Б”. З безпілотника знищили замасковане в лісосмузі російське сховище протитанкових мін.

Бійці 122-ї бригади тероборони з крупнокаліберного кулемета збили ворожу ракету С-300, яку запустили по одному з міст.

Дев’ять разів по позиціях росіян ударили українські льотчики. Бомбили райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

26 листопада

Прикордонники знищили спостережний пункт загарбників на Донеччині. З мінометів запустили по них осколково-фугасні міни.

ЗСУ з артилерії вгатили по пункту управління російських терористів. Також розбомбили дев’ять районів зосередження особового складу, їхнього озброєння та військової техніки.

27 листопада

Українські військові ліквідували співробітника головного розвідувального управління РФ Сергія ­Самошкіна на позивний “Пірат” одного із засновників “міністерства державної безпеки” так званої ДНР.

Артилеристи ЗСУ знищили чотири райони зосередження ворожого особового складу й озброєння.

28 листопада

В окупованому Донецьку загорілася нафтобаза. Над містом піднявся стовп диму. Місцеві повідомляють про приліт ракети.

Воїни ЗСУ вдарили по позиціях окупантів на Луганщині та Запоріжжі. Знищили 50 одиниць ворожої техніки. Понад 470 загарбників отримали травми.

Крім того, українці успішно просуваються в напрямку міст Сватове та Кремінна Луганської області, звільняючи найближчі села.

29 листопада

ЗСУ накрили терористів на Запоріжжі. Розтрощили п’ять одиниць військової техніки, поранили близько сотні росіян.

Спецпризначенці центру “Альфа” Служби безпеки України з мінометів розстріляли укріплені бліндажі противника, будівлю з піхотою та польовий склад боєприпасів.

 Росіяни намагаються залякати нас темрявою, а ми натомість запалюємо феєрверки на їхніх позиціях, кажуть бійці.

30 листопада

Українські льотчики 15 разів вдарили по позиціях окупантів. Били по особовому складу, техніці та засобах протиповітряної оборони.

Нацгвардійці підірвали кілька засідок загарбників на Луганщині. З дронів скинули на них модернізовані снаряди. Так ліквідували кілька солдатів і вивели з ладу їхні броньовики.

Воїни спецпідрозділу 93-ї бригади “Сенека” з артилерії вщент рознесли російські позиції під містом Бахмут на Донеччині.

1 грудня

Бійці 71-ї окремої єгерської бригади вщент знищили позиції найманців групи “Вагнера” неподалік Бахмута. Атакували їх дронами та польською самохідною гаубицею “Краб”.

Українці накрили ворога на Запоріжжі. Підірвали склад боєприпасів та 15 одиниць техніки. Понад 230 окупантів тяжко поранені.

 Рашисти поступово починають тікати із Запорізької області: відводять окремі підрозділи та готують до евакуації окупаційні адміністрації, кажуть у Генштабі ЗСУ. Наприклад, із селища Михайлівка виїхали підрозділи, що базувалися в місцевому відділку поліції та навчальному закладі. Їдуть із міста Пологи та села Інженерне, везуть награбоване.

2 грудня

Артилеристи ЗСУ розбомбили п’ять ворожих пунктів управління, два склади зі зброєю та 11 позицій окупантів. Збили російський гелікоптер.

Воїни Сил спеціальних операцій знищили російський комплекс радіоелектронної боротьби в місті Пологи Запорізької області. Ним загарбники глушили зв’язок нашим військовим.

Бійці львівської тероборони за допомогою безпілотника спалили російський склад із боєприпасами.

3 грудня

Українські прикордонники з мінометів розтрощили позиції окупантів на Донеччині. Тікаючи від атаки, загарбники заховалися в порожньому будинку на околиці села. Воїни знищили їх і там. На околицях Бахмута з переносного зенітно-ракетного комплексу збили ворожий літак Су-34.

 Рашисти прагнуть зайти в місто, говорить речник Східного угруповання військ Сергій Череватий. Цей напрямок є найкривавішим, найжорстокішим і найважчим у російсько-українському протистоянні. Ворог постійно штурмує, зазнаючи великих втрат. У середньому щодня мають майже 80 вбитих і понад 60 поранених.

4 грудня

Українські зенітники збили ворожий вертоліт “Алігатор”. Льотчики 18 разів вдарили по скупченню особового складу й техніки загарбників.

ЗСУ вгатили по російських позиціях у Якимівському районі Запорізької області. 10 окупантів не вижили, 30 поранені.

Російські терористи обстріляли Херсон. Вдарили по будівлі слідчого ізолятора. Постраждав персонал в’язниці.

5 грудня

У центрі окупованого Донецька пролунало кілька вибухів. Загорілися адміністративні будівлі.

ЗСУ повідомили про успіхи на Луганщині. Впевнено просуваються на Сватівському та Кремінському напрямках. Росіяни перейшли в глуху оборону. Втратили черговий вертоліт “Алігатор”. Українські воїни розтрощили його разом з пілотами.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”

Read Previous

В Офісі президента розповіли про демілітаризацію Росії

Read Next

Щоб гарно плодоносило ‒ як доглядати за лимонним деревом у квартирі

Most Popular