Щоб гарно плодоносило ‒ як доглядати за лимонним деревом у квартирі

Лимонне дерево, вирощене на підвіконні у квартирі, не завжди плодоносить.

Причин цьому може бути багато. Про найголовніші пише Gazeta.ua.

Лимон може не цвісти, якщо його неправильно щеплено. Зазвичай, дерева, вирощені з кісточки, майже ніколи не приносять плодів. А якщо вони й родять, то дуже рідко.

Для правильного щеплення рослини, потрібно вибрати спеціальний матеріал. Особливу увагу приділяють вибору підщепи. Для цього беруть невелике деревце, вирощене з кісточки будь-якого цитрусового фрукта. Це може бути грейпфрут або апельсин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чай, яйця та банани ‒ як зробити добриво з кухонних відходів

Навіть якщо щеплення пройде успішно і дерево зацвіте, потім воно може різко обсипалося. Це ‒ через коливання температури. Для лимона найоптимальнішою вважають температуру від +20℃ до +23°С. Ця рослина не любить, коли занадто спекотно.

Вплинути на лимон може й недостатня вологість. Для лимонного дерева дуже важливо, щоб повітря в квартирі було добре зволожене. Для цього можна скористатися спеціальними зволожувачами. Або просто поставити в кімнаті з рослиною ємність із водою. Крім того, лимонне дерево потрібно постійно обприскувати та поливати.

Фахівці також радять зрізати зайві суцвіття лимона. Квітки забирають у рослин багато сил, тому краще залишити їх менше. Вважають, що на десять листків дерева має припадати одна квітка.

Лимонне дерево потрібно додатково підживлювати у період цвітіння. Якщо рослину не підгодовувати, то квіти можуть обсипатись. Зрештою, щоб лимон гарно розвивався, потрібно йому хоча б на рік створити тропічні умови. Тобто світловий день має становити 12 годин. Слід обприскувати та поливати лимон водою кімнатної температури.

Щоб виростити базилік у квартирі на підвіконні, навіть не потрібно спеціального горщика. Може підійти розрізана навпіл п’ятилітрова баклажка від води. Gazeta.ua зібрала кілька порад ‒ як легко виростити вдома великий кущ базиліку.

Особливого професійного догляду кімнатні рослини не потребують. Але навіть їм можуть зашкодити неналежні умови. Поради щодо того, чого не можна робити з кімнатними рослинами та яких поширених помилок потрібно уникати, зібрала Gazeta.ua.

Read Previous

Російські окупанти тікають із Запоріжжя

Read Next

Колишнього нардепа Деркача можуть посадити на 30 років

Most Popular