У боях під Вугледаром загинув герой оборони Києва Олег Собченко

У боях з російськими окупантами під Вугледаром на Донеччині загинув військовий бригади імені Чорних Запорожців Олег Собченко.

Трагедія сталася у вівторок, 24 січня. Про загибель воїна повідомив Національний військово-історичний музей України та колишній нардеп, нині військовослужбовець Ігор Луценко. Окрім того, це вже підтвердили у Генштабі ЗСУ.

“Був першим з комбатантів, хто у березні зібрав для нашого музею цінні експонати. Висловлюємо щирі співчуття родині та друзям цього скромного та працьовитого ідеаліста, яким він закарбувався у пам’яті”, зазначили в Національному військово-історичному музеї.

Олег Собченко мешкав у Корсунь-Шевченківському Черкаської області. 4 грудня йому виповнилося 49 років.

Чоловік багато років працював над відновленням меморіалів та могил вояків Армії УНР. Він належав до команди благодійного фонду “Героїка”, метою якого є збереження пам’яті про захисників України столітньої давнини. Олег власноруч працював над відновленням пам’ятників як тесляр та каменяр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У боях під Бахмутом загинув переможець Кубка світу з ММА

Також він був активним учасником Революції Гідності та дістав чисельні пошкодження під час протистояння у Черкасах.

У 2014 2016 роках Олег Собченко воював у складі добробатів. У лютому 2022-го він долучився до 72-і бригади імені Чорних Запорожців, героїчно захищаючи Київ під Мотижином.

На початку повномасштабного вторгнення росіян, Олег Собченко боронив столицю. Коли у березні в районі Козаровичів група російських десантників спробувала захопити греблю Ірпеня, він у слушний момент взяв командування на себе.

Собченко брав участь у боях за Лисичанськ, Мощун і Бахмут, також працював аеророзвідником.

Під Бахмутом загинув колишній український фігурист, родом із Харкова, Дмитро Шарпар. Йому було 25 років. Про це повідомляє Skate Ukraine в Fecabook.

Дмитро виступав у парі з Анастасією Побіженко, був срібним призером чемпіонату України, дворазовим призером чемпіонату України серед юніорів (2014 2015), також ввійшов до топ-10 на Юнацьких Олімпійських іграх-2016.

Після змагальної кар’єри він був артистом циркового шоу на льоду “Гранд”.

Read Previous

В Україні вдруге за день оголосили масштабну тривогу: загроза ракетного удару з моря

Read Next

Цвинтар “вагнерівців” збільшився в сім разів завдяки ЗСУ

Most Popular