Кулеба розповів, скільки танків отримає Україна

У першій хвилі допомоги Україна має отримати від союзників 120-140 сучасних західних танків.

Танкова коаліція сьогодні налічує 12 учасників, сказав міністра закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу.

Міністр додав, що ще зарано називати всі країни коаліції та їхні практичні внески. Деякі з них ще повинні ухвалити формальні рішення відповідно до своїх внутрішніх процедур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки танків і БМП потрібно армії для контрнаступу: Мельник сказав

“Можу лише відзначити, що у першій хвилі внесків Збройні сили України отримають від 120 до 140 одиниць сучасних танків західних моделей. Це Leopard 2, Challenger 2, M1 Abrams. І дуже розраховуємо на Leclerc”, розповів Кулеба.

Це не мала кількість танків, але Україна працює як над розширенням складу танкової коаліції, так і над збільшенням внесків вже заявленими учасниками.

Різні країни офіційно підтвердили згоду надати Україні загалом 321 важкий танк. Поки невідомі строки постачання, розповів посол України у Франції Вадим Омельченко.

Збройним силам Україні потрібно від 300 до 500 танків для наступальних дій. Танки мають надходити в Україну з якомога меншим розривом у часі між ухваленням рішення про їх надання і постачанням, сказав президент Володимир Зеленський.

Україна сподівається, що постачання західних танків займе тижні, а не місяці. Україна щодня платить за очікування кров’ю, заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Read Previous

Російські терористи жорстоко обстріляли Бахмут ‒ є загиблі мирні жителі

Read Next

Допомога з озброєнням: Кулеба звернувся до союзників

Most Popular