Розповіли, чому зупинився контрнаступ ЗСУ на Лиманському напрямку

Збройні сили України на Луганщині продовжують вести бої на Лиманському напрямку.

Водночас погодні умови й ресурси зараз не сприяють наступу, заявив 31 січня речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

“Низка чинників впливає на це. По-перше, ми не росіяни. Ми не кидаємо наші підрозділи, коли немає резервів або достатнього вогневого підтримання. Тому ми діємо так, як приписує адекватна сучасна військова наука. Коли ми мали ці можливості, ми просувалися. Були погодні умови, резерви”, пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала актуальну карту боїв в Україні

Череватий також зазначив, що відсутність просування не означає, що бої припинилися. Захисники України на Лиманському напрямку продовжують знищувати логістику й склади ворога.

“Бойові завдання бувають різними. Це не завжди наступальні дії. Це виснаження противника. А настає і момент, коли ти можеш перейти до рішучіших дій і прорвати оборону противника, як було у Харківській області”, додав він.

Наступ ЗСУ залежить не лише від наявних ресурсів, але й від погодних умов. Водночас зважаючи на військову допомогу партнерів, Череватий не відкидає, що для контрнаступу ще потрібно буде зібрати “потужний кулак” озброєння.

Ситуація на Донбасі залишається стабільно напруженою. Російські війська продовжували незначне просування під час наземних атак навколо Бахмута 29 і 30 січня. ЗСУ відбили російські атаки на сам Бахмут, на північний схід від Бахмута поблизу Верхньокам’янського, що в 30 км на північний схід, Роздолівки в 13 км на північний схід, Солі в 10 км на північний схід, Благодатного в 7 км на північ, Парасковіївки в 5 км на північ, Васюківки в 15 км на північ, а також на південний захід від Бахмута біля Іванівського, Кліщіївки, Курдюмівки (13 км на південний захід) та Озерянівки (15 км на південний захід).

Read Previous

Подоляк сказав, чи готова Росія до миру

Read Next

40 боїв і сотні мертвих окупантів: у ЗСУ розповіли про добу під Бахмутом

Most Popular