В Україну суне потужне похолодання: прогноз погоди на 1 лютого

1 лютого в більшості областей України очікується періодично сніг і мокрий сніг. На півдні буде переважно хмарно, хіба на Запоріжжі пройдуть невеликі опади.

Вітер північно-західний, помірний, часом із сильними поривами, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

“Хто бурчав на зиму, що вона якась не така, хто захоплювався рекордами високих градусів і вже починав поглядати у бік весняних курток і насіння та розсади, той трохи поспішив. З 4 лютого морози зміцніють, а найближчим часом випадатиме сніг. Й усілякі супутні явища типу сильного вітру, ожеледиці, ускладнення ситуації на дорогах і тротуарах. Тому поки ще хоча б удень тепліше, подумайте, що зробити, щоб додатково утеплити себе та повідомити про яскравіші зимові тенденції друзів”, написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народний синоптик здивував прогнозом на лютий

Вдень передбачається +1…4℃, на півночі, північному сході та в Карпатах 0…-3℃.

У Києві лютий розпочнеться снігом, мокрим снігом. На дорогах буде снігова каша або ожеледиця. Найближчої ночі температура опуститься до -1…3℃, а завтра вдень стовпчики термометрів покажуть 0…+2℃.

Вітер у столиці буде завтра рвучким, з північного заходу.

Під вихідні температура повітря почне знижуватися, наступний тиждень буде морозним.

У Карпатах через аномально теплу зиму зацвіли весняні квіти та прокинулися ведмеді.

У Харкові зафіксували одне з найгарніших метеорологічних явищ цієї зими. Світлини кристалічної паморозі опублікував харківський синоптик Ігор Кібальчич. Кристалічна паморозь листоподібна утворюється у безвітряну морозну погоду за рахунок великої різниці температури підстильної поверхні та нижнього шару повітря.

Read Previous

Подоляк сказав, чи готова Росія до миру

Read Next

40 боїв і сотні мертвих окупантів: у ЗСУ розповіли про добу під Бахмутом

Most Popular