Коли Україна звільнить Крим ‒ Буданов зробив прогноз

Цього року Росія зосередиться на окупації більшої території у Донецькій та Луганській областях.

Разом з тим Україна цілком реально може до літа звільнити Крим від загарбників. Про це в інтерв’ю Washington Post розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

“Ми маємо зробити все, щоб до літа Крим повернувся додому”, ‒ заявив Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський командувач розповів, як можна буде звільнити Крим

Він також припускає, що відновлення наступу з території Білорусі малоймовірне. На думку Буданова, такий крок може свідчити лише про намір відволікти і розділити сили оборони.

Керівник ГУР також заперечив, що захід українських військ до окупованого Криму спонукатиме президента РФ Володимира Путіна застосувати ядерну зброю.

“Це неправда. І Крим нам повернуть. Я вам більше скажу: все почалося в Криму в 2014 році, і на цьому все закінчиться. Це тактика лякання. Росія країна, від якої можна очікувати багато чого, але не відвертого ідіотизму. Вибачте, але цього не станеться. Нанесення ядерного удару призведе не просто до військової поразки Росії, а до розпаду РФ. І вони це дуже добре знають”, заявив Буданов.

Наступні кілька місяців будуть визначальними у війні України з Росією. А от ключовою битвою стане боротьба за Крим. Україна не буде в безпеці, поки російські військові перебувають на півострові, вважає колишній командувач військ США в Європі генерал Бен Годжес.

Російські загарбники поки не мають достатніх сил та засобів для наступу у Запорізькій області.

Read Previous

Не затихають ні на мить – показали роботу САУ Krab на фронті

Read Next

Формою для масок став бюст Леніна: в Українському домі показують виставку про фільм “Памфір”

Most Popular