“Євросолідарність” збирає підписи за проведення засідання Верховної Ради щодо формування ТСК в кейсі “вагенрівців”

Про це сьогодні на брифінгу повідомив народний депутат, лідер “Євросолідарності” Петро Порошенко.

На думку пятого президента України головна мета розслідування полягає в безпеці розвідників, які брали участь в операції по затриманню бойовиків ПВК “Вагнер”

Недостатня увага до “вагнергейту” збоку ТСК, утвореної спільно монобільшістю депутатів пропрезидентської партії “Слуга народу” та “ОПЗЖ” за командою з Банкової, перетворює цю комісію на “димову завісу” для приховування злочину у вищих владних кабінетах.

“Майже рік Зеленський, керівник його Офісу Єрмак брехали українцям, брехали всьому світові про те, що цієї операції не існувало. Їхнє брехливе заперечення змусило мене розкрити частину деталей цієї інформації про те, що в грудні 2018 року я як президент і Верховний Головнокомандувач санкціонував для Міноборони і Головного управління розвідки Міноборони проведення цієї операції. Після того, як мені на стіл лягли дані щодо діяльності сумнозвісної групи “Вагнера” по всьому світові. Бо це вбивці, які вбивають людей, дестабілізують владу по всьому світу. Інформація стосувалася Сирії, Ємену, африканських країн. Я санкціонував проведення спецоперації, а в тому числі і передачі частини нетаємних деталей цієї інформації нашим партнерам”, – зазначив Порошенко.

Read Previous

Кількість загиблих в результаті дощів і повеней у Німеччині зросла до 93 осіб

Read Next

За останній тиждень роботи п’ятої сесії Верховною Радою ухвалено 49 законопроєктів

Most Popular