Річниця катастрофи MH17: ЄС закликає Росію взяти на себе відповідальність

Європейський союз закликав Росію взяти на себе відповідальність і в повній мірі співпрацювати в справі про катастрофу MH17 в небі над Донбасом.

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель від імені всіх 27 держав-членів ЄС заявив про це сьогодні, 16 липня 2021. Боррель нагадав, що Європейський Союз як і раніше відчуває глибоке співчуття до всіх, хто втратив своїх близьких.

Підозрюваними в справі є: Сергій Дубинський (позивний Хмурий), Ігор Гиркин (позивний Стрілець), Олег Пулатов (позивний Гюрза), Леонід Харченко (позивний Крот).

Нагадаємо, що пасажирський Boeing-777 малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 з Амстердама в місто Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ над окупованих Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Врятуватись не вдалось нікому.

Об’єднана слідча група, яка веде міжнародне розслідування катастрофи Боїнга МН17, зробила висновок, що літак був збитий ракетою, випущеною зенітно-ракетним комплексом Бук поблизу населеного пункту Сніжне. При цьому слідчі впевнені, що ракетний комплекс був доставлений в Україну з Росії.

Read Previous

Історична вигадка: США в ОБСЄ розкритикували статтю Путіна про українців

Read Next

Внаслідок обвалу будинку в Майамі загинуло 97 осіб

Most Popular