Всесвітній день Emoji: як зя’вились і чому ми ними користуємось.

Емодзі або емоджі — набір символів або картинок, якими можна висловити емоції при листуванні.

Перші емодзі у 1995 році створені японцем Сігетака Куріта, який на той час розробляв технологію I-MODE для мобільного інтернету. Усі символи мали розмір в 12×12 пікселів, первинною ж сферою їі використання було спрощення обмену повідомленнями.

У 2010 році організація Unicode випустила “стандартний набір” емодзі, який містив 722 символи. Цей крок вплинув на те, що користуватися емодзі почали далеко за межами Японії.

Справжню популярність емодзі, отримали у 2011 році, коли компанія Apple додала їх у свою операційну систему iOS. Уже за рік Apple випустила 376 нових емодзі.

Зазвичай зрозуміло, який посил передає  емодзі, але  є серед них такі, значення яких може трактуватися неоднозначно. Аби зрозуміти значення емодзі, можна звернутися за допомогою до сайту emojipedia.org.

Зараз емодзі поділяються на різні види: мімічні, загальні предмети, типи професій, їжі тощо. Появу всіх нових емоджі схвалює організація Unicode, яка контролює їхні стандарти та параметри. Щоразу, коли додаються нові смайлики, вони проходять через UC, а потім переводяться на символи, які ви бачите на своєму пристрої.

Read Previous

Українські олімпійці прибули до Токіо

Read Next

Аваков може повернутись до складу уряду восени – Арахамія.

Most Popular