ФІФА протестувала на юнацькому турнірі нові правила гри: як вони виглядають

ФІФА розглядає можливість впровадження суттєвих змін у чинні правила гри. Про це повідомляє іспанське видання Mundo Deportivo.

Потенційні зміни у правила футболу були продемонстровані на щорічному юнацькому турнірі Future of Football Cup. Цьогоріч на змаганнях беруть участь чотири клуби – юнацькі команди ПСВ, АЗ, “Лейпцигу” та “Брюгге”.

Матчі турніру проводяться за незвичними для футболу правилами. Які, як повідомляє джерело, розглядають для впровадження у дорослий футбол.

  • Поділ ігрового часу на два тайми по 30 хвилин. Плин часу зупиняється після кожного свистка (на прикладі баскетболу чи футзалу) – таким чином команди гарантовано проводять на полі годину часу.
  • Можливість впровадження необмежених замін. На сьогоднішній день в умовах пандемії коронавірусу команда має п’ять замін у основний час, за “нормальних” умов команди можуть впровадити не більше трьох замін.
  • Виконання аутів ногами та самостійне розігрування вільних ударів. Очікується, що таким чином буде створюватися більше загроз воротам суперника, оскільки м’яч буде простіше доправити у штрафний майданчик суперника.
  • 5-хвилинне вилучення за жовту картку. За червону картку (другу жовту картку) покарання залишається незмінним – вилучення до кінця матчу.

Поки що вищезазначені правила знаходяться лише на етапі тестування. ФІФА хоче оцінити вплив правил на гру, і лише після цього, за умов їхнього схвалення, може зробити запит у Міжнародну раду футбольних асоціацій щодо впровадження відповідних змін.

Read Previous

Через негоду знеструмлено 101 населений пункт у трьох областях України – ДСНС

Read Next

Ідеологію не змінювали — «почервоніння» Арахамії пояснили у фракції

Most Popular