На Чернігівщині підприємство працювало на Росію: активи конфіскували

На Чернігівщині виявлено й передано на користь держави активи текстильної компанії, яка пов’язана з російським бізнесом.

Загальна вартість майна становить понад 1 млрд грн. Їх передано в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Про це повідомляє Служба безпеки України.

Рішення стосується всього нерухомого майна компанії та корпоративних прав на неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 180 млрд грн на рік: СБУ викрила банк на “відмиванні” казино

За даними слідства, кінцевим бенефіціаром підприємства є російський бізнесмен, який працює на військово-промисловий комплекс країни-агресора.

“Встановлено, що він володіє групою російських компаній, які виконують замовлення з виробництва військового одягу і спорядження для окупаційних угруповань РФ”, ‒ йдеться у повідомленні.

Наразі триває розслідування кримінального провадження для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Кабінет Міністрів передав в управління Фонду держмайна конфісковані активи президента-втікача Віктора Януковича, зокрема території урядової резиденції “Межигір’я”. Частину майна Януковича фонд має продати чи здати в оренду.

Міністерство юстиції подало позов про конфіскацію активів російського олігарха Аркадія Ротенберга. У Вищому антикорупційному суді зареєстровали позовну заяву Мін’юсту до Ротенберга та його сина про застосування конфіскаційної санкції.

Read Previous

💩Обурлива заява! ХТО ГОТОВИЙ спілкуватись з Путіним навіть після ордеру з Гааги

Read Next

РФ націлила на Україну десятки “Калібрів”

Most Popular