Клієнтів українських банків перевірятимуть на зв’язки з РФ: НБУ ухвалив рішення

Відтепер клієнтів українських банків перевірятимуть на зв’язки з країною-терористкою Росією.

Національний банк зобов’язав банки під час своєї діяльності виявляти та документувати інформацію про зв’язки клієнтів та їх контрагентів із РФ. Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Визначено категорії клієнтів, стосовно яких банки зобов’язані виявляти та документувати таку інформацію. А також обсяг відповідної інформації за кожною категорією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк опублікував прогноз щодо боргів, які повинна сплатити Україна

“Національний банк має право звернутися до банку з окремим запитом для отримання відомостей про виявлені банком зв’язки клієнтів та їх контрагентів із державою-агресором. Збір та документування зазначеної інформації сприятиме підвищенню прозорості щодо клієнтів банків, які мають зв’язки із державою-агресором. А також виявленню прихованої присутності держави-агресора на українському ринку”, ‒ йдеться у повідомленні.

Відповідну постанову Правління Національного банку затвердило 16 березня.

На Чернігівщині виявлено й передано на користь держави активи текстильної компанії, яка пов’язана з російським бізнесом. Загальна вартість майна становить понад 1 млрд грн.

Міністерство юстиції подало позов про конфіскацію активів російського олігарха Аркадія Ротенберга. У Вищому антикорупційному суді зареєстровали позовну заяву Мін’юсту до Ротенберга та його сина про застосування конфіскаційної санкції.

Read Previous

Словаччина передає Україні 13 винищувачів: підписано угоду

Read Next

Маколей Калкін приховував, що вдруге став батьком

Most Popular