Карти Google видають небезпечні маршрути

Фонд Джона М’юїра (John Muir Trust) і організація «Альпінізм Шотландії» (Mountaineering Scotland) попередили людей про небезпеки використання технологій для навігації в горах, зокрема, в програмі Google Maps. Вони висловили стурбованість тим, що альпіністи та туристи використовують навігаційні програми, щоб прокласти маршрут до найвищої гори Шотландії, Бен-Невіс. Повідомляється, що Google Maps показує туристам маршрут, який може бути смертельним.

Навіть найдосвідченіший альпініст зіткнеться з труднощами при проходженні по цьому маршруту. Маршрут проходить по дуже крутий, кам’янистій і бездорожніх місцевості, де навіть при гарній видимості було б складно знайти безпечний шлях. Додайте до цього низьку хмарність і дощ, і запропонований Google маршрут може виявитися смертельним. В наші дні дуже легко припустити, що інформація в Інтернеті – правильна, актуальна і безпечна. На жаль, досвід показує, що це не так, і останнім часом стався ряд інцидентів, коли проходження маршрутів, завантажених з Інтернету, призводило до травм або більш серйозних наслідків. На Бен-Невіс багато людей вважають, що Google Карти, які доставили їх від будинку до підніжжя гори, можуть допомогти добрати та до вершини. Але це не той випадок.” – Хізер Морнінг (Heather Morning) з Mountaineering Scotland.

Фонд Джона М’юїра і організація «Альпінізм Шотландії» настійно рекомендують всім, хто збирається прогулятися по Бен-Невіс або будь-який інший горе, перевірити інформацію на карті або проконсультуватися з місцевим гідом.

Google заявила, що компанія «створила Карти Google з урахуванням вимог безпеки та надійності та швидко працює над дослідженням проблеми маршрутизації на Бен-Невіс».

Read Previous

Найбільший банк України продадуть через Лондонську біржу

Read Next

В Сумській області невідомі напали на прикордонників

Most Popular