У нападі на заступника голови АРМА Павленка підозрюють трьох осіб

Трьом особам повідомлено про підозру за фактом підготовки до скоєння тяжкого злочину та заподіяння на замовлення умисного тяжкого тілесного ушкодження заступнику голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) Володимира Павленка.

“На початку квітня 2021 року троє чоловіків, маючи на меті заподіяння тяжких тілесних ушкоджень заступнику голови АРМА, знайшли виконавця, якому за грошову винагороду запропонували скоїти злочин, але не вбивати його, а лише завдати тяжких тілесних ушкоджень. Для успішного виконання замовлення організатори надали виконавцю всю необхідну інформацію про потерпілого – спосіб життя, адресу проживання, місце роботи, транспортні засоби, графік та маршрут руху, а також іншу персональну інформацію.Також виконавцю було сплачено аванс $10 тис., решту коштів він мав отримати після вчинення нападу”, – повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

Під час контролю за вчиненням злочину виконавець був залучений до вчинення злочину підозрюваними, здійснив імітацію двох пострілів у потерпілого, після чого повідомив організаторам про виконання замовлення, йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели низку обшуків за місцем проживання підозрюваних у Києві та Одесі.

Їхні дії класифіковано за ч.1 ст.14, ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України. Наразі до Печерського районного суду Києва направлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

4 червня в АРМА повідомили, що вранці 2 червня біля власного будинку було скоєно напад на заступника голови агентства Павленка, загрози його життю немає.

“За інформацією правоохоронних органів, невстановлені особи зробили кілька пострілів із вогнепальної зброї, внаслідок чого Павленко дістав поранення середнього ступеня тяжкості. Наразі чиновник перебуває в лікарні, його стан стабільний, загрози життю немає”, – йдеться в повідомленні.

Read Previous

Грузія звільнила затриманих торік двох українських яхтсменів – Зеленський

Read Next

В Луганській області НЗФ розміщують танки та артилерію на лінії розмежування

Most Popular