Пригожин конфліктує з армією РФ: у ГУР сказали, хто переможе

Засновник російської приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин, імовірно, програє у протистоянні з російськими військовими.

Групи “Вагнер” узагалі може не стати на тлі того, що відбувається навколо Бахмута, розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає “РБК-Україна”.

“Цей конфлікт триває. Хто вийде переможцем? Найімовірніше, російське міністерство оборони та генштаб РФ”, сказав він.

Вороже військове відомство різко обмежило постачання та боєприпаси для “вагнерівців”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче помилувати всіх зеків-“вагнерівців”, які пройшли війну в Україні

У Пригожина є проблеми з набором особового складу. До того ж він не виконав ту обіцянку, яку давав, нагадав Скібіцький.

“Він казав, що до вересня візьме Бахмут. Він почав критикувати регулярну армію РФ, хоча сам не виконав свої обіцянки. Але основне питання у тому, чи залишиться взагалі ПВК “Вагнер” після того, що зараз відбувається довкола Бахмута? Група втрачає свої основні сили, а інтереси бойовиків не обмежуються лише Україною. У них є завдання в Сирії, в Африці, на Близькому Сході. Пригожин уже відверто визнає, що його просто зливають”, додав представник ГУР.

Очільник ПВК “Вагнера” Євген Пригожин написав листа міністру оборони Росії Сергію Шойгу.

Він заявив, що нібито контролює 70% міста Бахмут. За його інформацією, українські війська готують наступальні дії на кінець березня та початок квітня. ЗСУ нібито планують завдати флангові удари, щоб відрізати найманців від регулярних військ РФ. Пригожин просить Шойгу “вжити всіх необхідних заходів”, аби уникнути цього.

Конфлікт між головою міноборони Росії Сергієм Шойгу та власником приватної військової компанії “Вагнер” Євгеном Пригожиним грає на руку Україні. Проблеми Шойгу та Пригожина є плюсом для України в будь-якому разі.

Read Previous

У розвідці розповіли про ймовірну частоту масованих ракетних ударів по Україні

Read Next

Чи зможе РФ одночасно наступати на кількох напрямках: ГУР відповіло

Most Popular