Біля України скупчилися ворожі кораблі: яка їхня кількість

23 березня у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває вісім російських кораблів.

Три з них є носіями крилатих ракет “Калібр” із загальним залпом у 20 ракет, повідомила у четвер пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.

“У Середземному морі чатують уже сім російських кораблів, зокрема три ворожих носії ОТКР “Калібр” із сумарним залпом у 20 ракет”, ідеться в повідомленні.

В Азовському морі ворожих суден із ракетами не фіксують. Росія утримує на бойовому чергуванні там два ворожих кораблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ пояснили нетипову активність російського флоту

Після останнього масованого ракетного удару у Росії залишилося менше 50 гіперзвукових ракет “Кинджал”. Під час останнього обстрілу російські агресори застосували 63 крилаті ракети для обстрілу української енергетичної інфраструктури. З них 31 це Х-101/555, 20 “Калібрів”, шість одиниць Х-22 та шість гіперзвукових “Кинджалів”. Це 11% від їхньої загальної кількості.

“Калібр” ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. “Калібр” летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Read Previous

У Тихому океані затонула космічна станція

Read Next

🔥ЗСУ готують ВЕЛИКИЙ контрнаступ / Ворог СКИГЛИТЬ через втрати / ШОЙГУ випадково спалився

Most Popular