Президент Чехії запрошує українців допомогти виробляти боєприпаси

Чехія може збільшити виробництво боєприпасів. Однак, є проблема з браком робочої сили.

Допомогти могли б українці. Про це в інтерв’ю Süddeutsche Zeitung розповів президент Чехії Петр Павел.

Він пропонує працівникам з України приїхати на виробництво боєприпасів до Чехії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща і Чехія хочуть бачити Україну в Євросоюзі

Президент також наголосив, що Чехія вже вичерпала можливості з постачання зброї Україні. Зараз Прага може лише допомогти українській ППО та постачанням боєприпасів. Водночас Павел припускає, що у 2024 році підтримка України з боку союзників може стати значно слабшою. На його думку, для наступу західні партнери повинні надати Україні більше танків, бойових машин, артилерії, засобів ППО та велику кількість снарядів.

“Також допоможуть винищувачі МІГ-29, які надали Україні Польща та Словаччина. Кожен літак має значення. Мені бракує уяви щодо того, як ми могли б допомогти далі. Допомога у вигляді західних літаків була б логічним кроком, але лише в довгостроковій перспективі”, ‒ наголосив Павел.

Він підкреслив, що Західна Європа нарешті знайшла в країнах Центральної та Східної Європи партнерів, які не бояться висловлювати свою думку і можуть брати участь у спільних проектах.

Президент Чехії Петр Павел вважає, що в України цього року буде тільки одна спроба контрнаступу. Для нових великих операцій у Заходу може не вистачити ресурсів.

Президент України Володимир Зеленський 12 березня поговорив із президентом Чехії Петром Павелом. Зеленський поінформував чеського колегу про ситуацію на фронті та українські безпекові потреби. Говорили про рух України до Євросоюзу.

Read Previous

⚡️Українські пілоти у НАТО / ВАЖЛИВО від Повітряних Сил

Read Next

СБУ повідомила про підозру депутату російської Держдуми

Most Popular