СБУ повідомила про підозру депутату російської Держдуми

Служба безпеки України повідомила про підозру депутату російської Держдуми, який вважається “куратором” окупованої Херсонщини.

Росіянин Ігор Кастюкевич сприяв поширенню окупаційного режиму в тимчасово захопленій частині півдня України, повідомила 23 березня пресслужба СБУ.

“Посадовець особисто координував процес організації та проведення незаконного референдуму щодо так званого приєднання Херсонщини до складу Росії. Фігурант є заступником керівника прокремлівської фракції “Єдина Росія” і входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва країни-агресорки. У період з 23 по 28 вересня минулого року він перебував у тимчасово окупованому Херсоні, де забезпечував “потрібні” результати фейкового плебісциту”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнер Лебедєв і “очільник” ЗАЕС отримали підозри від СБУ

Саме за його вказівкою представники “виборчкомів” спільно з озброєними окупантами обходили домівки місцевих жителів і змушували їх “голосувати” на користь Кремля. Також російський депутат знімав та викладав у своїх пабліках постановочні відео про роздачу російської “гуманітарки” в регіоні.

Наразі зловмисник перебуває на території РФ. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Тюремні строки отримали четверо організаторів псевдореферендуму на Херсонщині. На початку повномасштабного вторгнення вони перейшли на бік ворога та запропонували свою допомогу у проведенні фейкового плебісциту.

Read Previous

Президент Чехії запрошує українців допомогти виробляти боєприпаси

Read Next

Ці три знаки зведуть з розуму кого завгодно – любовний гороскоп на квітень

Most Popular