“Просто ідіот” – Білий дім охарактеризував нагородженого Шойгу льотчика

Представник Білого дому з питань нацбезпеки Джон Кірбі висловився про російського пілота, якого міністр оборони Росії Сергій Шойгу нагородив “Орденом мужності” за атаку на американський безпілотник MQ-9 Reaper.

Льотчика Кірбі назвав ідіотом, передає “Укрінформ”.

“Уявлення не маю, чому вони нагородили за хоробрість пілота, який наражав на зловмисний ризик себе та майно Сполучених Штатів Америки, а в найкращому разі був просто ідіотом”, сказав Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відновили польоти безпілотників над Чорним морем

Він вважає таке нагородження безглуздям. І нагадав, що в США у жодному разі не заохочують пілотів врізатися в будь-які перешкоди.

“Я не знаю іншої армії у світі, інших військово-повітряних сил, які б нагороджували льотчика за те, що він врізався в безпілотник. Якщо це хоробрість, то, мабуть, у них інакше розуміння цього”, підкреслив Кірбі.

22 березня Сергій Шойгу нагородив орденами мужності пілотів винищувачів Су-27, які здійснили атаку на з американський розвідувальний безпілотник MQ-9 Reaper над Чорним морем.

14 березня над Чорним морем два російських літаки Су-27 перехопили безпілотник MQ-9 розвідувального управління військово-повітряних сил США. Один з літаків врізався корпусом у гвинт БПЛА, внаслідок чого американці втратили управління дроном і мусили затопити його.

Згодом з’явилося відео, яке підтверджує, що російський літак здійснював небезпечне та непрофесійне перехоплення дрона в міжнародному повітряному просторі.

Read Previous

В Усика натякнули на суму, яку він міг заробити за супербій із Ф’юрі

Read Next

🤯Маразм СКАБЄЄВОЇ і СІМОНЬЯН не налазить на голову

Most Popular