Французька компанія Carmat продала перше штучне серце Aeson

Штучне серце, створене французькою компанією Carmat, було імплантованt пацієнтові в Італії, який очікує донорський орган. Для цієї операції компанія вперше продала розроблене нею штучне серце під брендом «Есон» (Aeson). Про цю подію офіційно оголошено 19 липня, після чого акції Carmat на фондовому ринку стрімко подорожчали.

Операція з пересадки штучного серця була зроблена в Неаполі. Як повідомляє Міжнародне французьке радіо, продаж протезу Aeson був дозволений у Європі з грудня 2020 року. Зроблена операція, як заявляє пресслужба Carmat, знаменує собою перший продаж штучного серця з 2008 року, коли з’явилася ця компанія.

Агентство France-Presse повідомило, що дотепер жодне серце Aeson не використовувалося поза клінічними дослідженнями. Вартість операції (150 тисяч євро) була оплачена регіональною системою охорони здоров’я.

Штучне серце Aeson створене для пацієнтів, які мають термінальну бівентрикулярну серцеву недостатність. Воно здатне повністю замінювати собою серце людини декілька місяців, доки пацієнту підшукують донора.

Read Previous

Автомобілі Tesla з’являться в популярній грі PUBG

Read Next

Володимир Зеленський та Майя Санду обговорили активізацію торговельно-економічної співпраці

Most Popular