Скалічений окупантами волонтер з Польщі помер у Києві

У понеділок, 27 березня, поранений на Донеччині польський волонтер Мерек помер у лікарні столиці.

Він доставляв гуманітарну допомогу в найнебезпечніші райони України з осені 2022 року, повідомила польська ініціатива допомоги Nehemiasz.

Волонтер отримав поранення внаслідок російського обстрілу ще 16 березня. Трапилося це на Бахмутському напрямку на трасі між Костянтинівкою і Часовим Яром. Шістьох людей тоді скалічили окупанти, серед них і Мерека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авдіївку закрили на в’їзд. Місто у “червоній зоні” мер

“Варварський обстріл торкнувся його, його друга та ще чотирьох мирних жителів під час доставки гуманітарної допомоги на трасі Костянтинівка Часів Яр. Попри швидку евакуацію та найвищий професіоналізм українських медиків, які боролися за його життя під час кількох багатогодинних операцій, Марек помер сьогодні вранці в клініці Києва”, йдеться в повідомленні.

Там додали, що поляк брав участь у підготовці поїздок в Україну, контактах з українською стороною. Був в Ірпені, Фастові Київської області, Запорізькій та Донецькій областях.

На Донбасі зазнав важких поранень чеський волонтер з об’єднання “Фенікс”. Зараз його стан стабілізований, але ситуація важка, повідомили в організації.

Волонтер допомагав з лікуванням українських військових на передовій. Під час однієї з евакуацій, у нього влучили ворожі осколки.

Read Previous

Трибунал для Путіна: Держдеп США зробив важливу заяву

Read Next

Що зараз відбувається на фронті: показали свіжі карти бойових дій

Most Popular