Армія РФ впритул підійшла до центру Бахмута – ISW

У Бахмуті на Донеччині окупанти просуваються з півдня до центру і на північному заході міста.

У штурмі Бахмута “вагнерівцям” допомагають регулярні частини російської армії. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) в новому звіті.

Аналітики констатують, що засновник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин 27 березня був у будівлі бахмутської школи №5. А це це менше кілометра на південний схід від міськради Бахмута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авдіївку штурмують досвідчені “вагнерівці” ISW

Крім того, загарбники просунулися на північному заході міста, в промзоні і вздовж вулиць Зелена і Олександри Колпакової це за кілька кілометрів від самого центру Бахмута.

В ISW припустили, що якихось найбільш боєздатних “вагнерівців” могли перекинути і на Авдіївський напрямок.

“Російське військове керівництво в останні тижні могло вирішити відправити певні частини “Вагнера” в район Авдіївки, щоб підтримати виснажені і низькоякісні частини (так званої. Gazeta.ua) ДНР, які намагаються взяти цей населений пункт. Якщо такі бійці “Вагнера” справді воюють під Авдіївкою, це може пояснювати обмежені тактичні успіхи РФ в цьому районі в останній тиждень”, пояснили аналітики.

Уранці 28 березня Генштаб Збройних сил України повідомив, що наші захисники продовжують утримувати Бахмут.

Найзапекліші бої тривають за нього, а також Авдіївку та Мар’їнку. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили там 62 атаки.

Зараз триває найбільш інтенсивна фаза боїв за місто Бахмут. Ситуація там стабільно складна. Українським командуванням прораховуються всі можливі варіанти розвитку подій, повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Захопити Бахмут окупанти намагаються вже декілька місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.

Read Previous

Скалічений окупантами волонтер з Польщі помер у Києві

Read Next

Окупанти хочуть створити в Бердянську курорт для військових – міськрада

Most Popular