Армія РФ зазнає колосальних втрат під “другим Бахмутом” – британська розвідка

Російські війська зазнають значних втрат у бронетехніці у спробах оточити Авдіївку на Донеччині.

Разом з тим, противник не має там суттєвих успіхів. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 28 березня.

За даними розвідки країни, останніми днями Росія продовжує приділяти пріоритетну увагу операції з оточення Авдіївки. Однак сили РФ досягли там лише незначного прогресу ціною великих втрат у бронетехніці.

Зокрема, російський 10-й танковий полк, ймовірно, втратив більшу частину своїх танків під час спроби оточити Авдіївку з півдня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зараз відбувається на фронті: показали свіжі карти бойових дій

Полк входить до складу 3-го армійського корпусу, першого великого нового формування, створеного Росією для підтримки вторгнення в Україну із серпня 2022 року.

За численними даними з відкритих джерел, 3-й армійський корпус особливо страждає від проблем з недисциплінованістю та низьким моральним духом. Попри ймовірний період навчання в Білорусі, формування, як і раніше, демонструє обмежену боєздатність.

“Втрати 10-го танкового полку, швидше за все, здебільшого були пов’язані з тактично помилковими лобовими атаками і були аналогічні втратам в інших нещодавніх невдалих атаках російської бронетехніки, наприклад, у районі міста Вугледар”, йдеться в огляді.

Уранці 28 березня Генштаб Збройних сил України повідомив, що найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку на сході. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили там 62 атаки.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках російська армія вела безуспішні наступальні дії в напрямку семи населених пунктів. Противник застосував аерозольні “сльозогінні” гранати нелетальної дії, додали в Генштабі.

Від 27 березня Авдіївка перебуває у так званій червоній зоні. Тобто в’їзд до міста волонтерам, журналістам та іншим цивільним заборонений.

Авдіївку окупанти штурмують понад рік. З 2014 року місто перебувало на передовій конфлікту на Донбасі. Місто є критично важливим для ворога, пояснив керівник пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський.

Найближчим часом Авдіївка може стати “новим Бахмутом”, заявив він.

Темпи російських штурмів навколо Бахмута сповільнюються. Імовірно, російські війська намагаються розпочати наступ на інших напрямках. Ідеться, зокрема, про район Авдіївки, повідомили в Інституту вивчення війни США.

Read Previous

😈НЕСПОКІЙНО! У Мінську та Донецьку були ГУЧНІ вибухи / Деталі

Read Next

Російська резолюція щодо “Північних потоків” провалилася в Радбезі ООН

Most Popular